Πληροφόρηση

Ένας μαθητής για να κινηθεί σωστά και να λαμβάνει σωστές αποφάσεις σε κάθε στάδιο της εκπαίδευσης πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος για τη δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος, λεπτομέρειες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λεπτομέρειες για όλες τις σχολές όπου έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει αλλά και την καθημερινότητα του επαγγέλματος που θα επιλέξει.

 

 

Διάγνωση

Πρόκειται για τη διερεύνηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που διαθέτει ο μαθητής. Αυτό γίνεται μέσω συγκεκριμένων ψυχομετρικών τεστ που μπορούν να διερευνούν την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, τις κλίσεις κτλ.

Συμβουλευτική

Μετά τη συμπλήρωση των ειδικών τεστ πραγματοποιούμε ατομικές συμβουλευτικές συναντήσεις με γονείς και μαθητές όπου αναλύουμε τα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη σχολική, ακαδημαϊκή και τελικά επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Η πληροφόρηση αυτή συλλέγεται με την καθοδήγηση των καθηγητών του φροντιστηρίου, με ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις που διοργανώνουμε, με παροχή εκπαιδευτικού, ενημερωτικού υλικού.

Το να προετοιμάσεις ένα παιδί σε επίπεδο γνωστικό είναι ένας δρόμος δύσκολος και ανηφορικός. Δεν οδηγεί όμως πουθενά αν δε το βοηθήσεις να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του σε εκείνο το επάγγελμα που θα το κάνει ευτυχισμένο και άξιο επαγγελματία.

EKDILOSI-web2

Μία φορά το Χρόνο πραγματοποιείται μια ημερίδα επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπου ειδικοί σύμβουλοι σταδιοδρομίας παρουσιάζουν τον «Πανεπιστημιακό χάρτη της Ελλάδος», τα μεταπτυχιακά και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, συμβουλές και οδηγίες συμπλήρωσης μηχανογραφικών, συμβουλές για επιλογή κατευθύνσεων ή μαθημάτων.

 EKDILOSI-web

Παρακολουθούμε λοιπόν το μαθητή από τα πρώτα του βήματα και τον συντροφεύουμε μέχρι το τέλος, με γνώση, κατανόηση επιδιώκοντας να τον καθοδηγήσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνει το καλύτερο που μπορεί.

Διάδραση. Το νέο φροντιατήριο του κέντρου

Επικοινωνήστε μαζί μας!